WINE shop

 

Pester izbor briških vin po kletnih cenah ne enem mestu

 

V Goriških Brdih je vino ‘taglavno’.

Bujne trte , ki se kot valovi pretakajo po hribih, skoraj tako, kot da bi se rade združile s sončnimi žarki. Grozdje je v tej deželi rojeno iz popolne kombinacije zemlje, sonca in vetra, ki so skozi tisočletja ustvarila fliš ali opoko, zemljo iz laporja in peščenjaka eocenskega izvora, bogato z minerali, katerih okus je nedvomno prisoten v tukaj pridelanih vinih.

Tradicija vinogradništva je Bricem poslana v zibelko in danes jo v 43 vasicah, kar 400 briških družin še vedno nadaljuje. Ti svojo trto vestno in trajnostno negujejo, pogostokrat na zelo strmih pobočjih, ki zahtevajo veliko ročnega dela, kar pa omogoča tudi večji nadzor nad kvaliteto grozdja. Vsak kozarec, ki vsebuje vonjave ozemlja in osebnost njegovega ustvarjalca, je zgodba zase.

Ugodna mediteranska klima in posebnost briške zemlje ter dolgoletna tradicija kletarjenja ustvarjajo briška vina, ki sodijo v sam svetovni vrh. Na seznamu vrhunskih lokalnih vin najdemo mednarodno priznane in cenjene vrste kot so chardonnay, merlot, sivi pinot in cabarnet sauvignon, a tipična briška vina so tista iz rumene rebule, furlanski tokaj danes poznan pod imenom Sauvignonasse.

ŠIROK IZBOR SLOVENSKIH IN ITALIJANSKIH BRIŠKIH VIN NA ENEM MESTU, PO ENAKIH CENAH KOT V KLETEH

trgovina

V naši vinski trgovini najdete široko izbiro slovenskih in italijanskih briških vin – od najbolj prepoznavnih vinarjev do ekskluzivnih vin manjših pridelovalcev. Tako lahko na enem mestu izbirate vina po kletnih cenah, brez da bi vam bilo potrebno hoditi od kleti do kleti.

Naše izkušeno osebje vam bo z veseljem svetovalo pri izbiri vina po vašem okusu ali pa trenutnemu navdihu za vinsko spremljavo ob pripravi jedi. Ob nakupu steklenic lahko izberete tudi darilno leseno škatlo ročne izdelave.

 

LISTA VINARJEV